miercuri, 19 noiembrie 2014

Ceaiuri care ajuta la buna functionare a rinichilor

Multe femei au problem cu rinichii, iar acest fapt de datoreaza consumului foarte scazut de lichide. Din sarurile si mineralele care sunt transportate de urina se dezvolta calculi renali, cunoscuti sub numele de pietre la rinichi. Pietrele la rinichi au dimensiuni variate, de la cativa milimetri la cativa centimetri in diametru. Acestea pot traversa uretra si pot bloca pasajul intestinal.
Pentru a scapa de aceste pietre la rinichi nedorite se poate opta pentru remedii naturale pe baza de plante. Se recomanda un tratament prescris de medic, iar ca ajutator, poti consuma ceaiuri care calmeaza durerile si elimina pietrele sau nisipul de la rinichi.
Ceaiul de mesteacan
Acesta, prin diureza puternica pe care o produce, ajuta la eliminarea toxinelor din corp si are o actiune depurativa. Infuzia de frunze de mesteacan actioneaza maruntind pietrele si eliminandu-le.
Pentru a prepara infuzia, lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa 1-2 lingurite de pulbere de frunze. Acest amestec trebuie lasat de seara pana dimineata pentru a se filtra. Se pastreaza maceratul, iar pulberea ramasa se opareste timp de 20 de minute cu o cana de apa, apoi se lasa la racit. Cele doua extracte se combina, iar compozitia rezultata se bea cu 15 minute inainte de mesele principale.
Ceaiul de matase de porumb
Acest ceai se utilizeaza in tratarea afectiunilor urinare. Tot sub forma de infuzie, acesta este un remediu impotriva afectiunilor tractului urinar si ale vezicii urinare. Infuzia calmeaza durerile cauzate de pietrele la rinichi si ajuta la eliminarea lor.
Pentru a prepara infuzia aveti nevoie un sfer de ceasca de matase de porumb proaspata si 2 lingurite de matase de porumb uscata. Peste se toarna o cana de apa clocotita. Dupa ce se lasa la infuzat 5-10 minute, se strecoara si se beau 3 cani pe zi.
Ceaiul de papadie
Acest ceai ajuta la eliminarea nisipului sau a pietrelor de dimensiuni mici. Trebuie preparata o infuzie folosind 20 g de papadie cu radacina cu tot, 10 g de frunze de plop tremurator, 10 g de frunze de urzica si 10 g frunze de mesteacan.
Peste 2 lingurite din acest amestec se toarna o jumatate de litru de apa rece, se pune la foc pentru 20 de minute, dupa care se strecoara. Acest ceai se dilueaza cu un litru de apa calda si se bea cate o cana de 2-3 ori pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu