duminică, 7 septembrie 2014

Miere cu ceai intareste sistemul imunitar

Savurarea unei cesti de ceai este una dintre simplele placeri ale vietii. Iti place ceaiul pe care il bei sa fie putin mai dulce? Ei bine, cele mai multe persoane obisnuiesc sa consume ceaiul indulcit cu zahar, insa unul dintre cei mai buni substituenti ai zaharului pentru ceai este, cu siguranta, mierea. Desi adaugarea zaharului de masa in miere reprezinta o modalitate rapida de a satisface pofta de ceva dulce, ai putea obtine mult mai multe beneficii daca ai pune miere in ceai, in loc de zahar.

Iata care sunt principalele beneficii pe care le poti obtine daca pui miere in ceai:

  • Te ajuta sa pierzi in greutate. Unul dintre cele mai mari beneficii de a consuma ceai cu miere este faptul ca te ajuta sa slabesti in mod natural. Atunci cand inlocuiesti zaharul cu miere, renunti automat la sursa majora de calorii existenta in zahar. Acest beneficiu este chiar mai mare daca utilizezi miere naturala, care este mai putin rafinata. Pe langa faptul ca mierea are un continut foarte mic de calorii, poti obtine o aroma dulce a ceaiului daca pui o cantitate mai mica de miere decat cantitatea de zahar necesara efectului de indulcire. O singura lingura de miere contine 63 de calorii.
  • Intareste sistemul imunitar. Mierea poate fi un mod fantastic de a stimula functia sistemului imunitar. Acest ingredient are extrem de multe beneficii antibacteriene si antioxidante, calitati care, impreuna, stimuleaza sistemul imunitar intr-un mod foarte necesar organismului uman. Astfel, te poti apara eficient de raceala, gripa si, probabil, alte boli.
  • Are proprietati antibacteriene. Datorita acestor calitati, mierea poate fi utilizata pentru a ajuta la vindecarea zgarieturilor, arsurilor si nu numai.
  • Ofera un impuls mare de energie. Mierea reprezinta un mod minunat, natural si eficient de a stimula energia. Cand adaugi miere in ceai, poti obtine un impuls durabil si sanatos de energie.
  • Ajuta la digestie. Mierea a fost folosita pentru imbunatatirea digestiei timp de secole. Mai mult decat atat, acest ingredient atat de benefic amelioreaza simptomele ulcerului, constipatiei, gretei, etc. Este recomandat ca, pe langa o lingurita sau doua de miere, sa adaugi si putina lamaie in ceaiul pe care il consumi.
Acum ca ai aflat ce beneficii are mierea adaugata in ceai, afla si un lucru foarte important: NU adauga mierea in ceaiul foarte fierbinte! De ce? Pentru ca daca mierea intra in contact cu un lichid apropiat de punctul de fierbere atunci aceasta isi pierde proprietatile si chiar poate deveni daunatoare pentru organism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu