miercuri, 16 iulie 2014

Lentile inteligente de la Google

Primii pe lista celor care se vor bucura de ele sunt miopii si persoanele cu diabet insulino-dependent

Google face un pas important pentru a transforma din proiect in produs disponibil publicului noile sale lentile inteligente. Gigantul a semnat un partenerat cu compania elvetiana de produse medicale Novartis, iar primii care vor beneficia de lentilele smart sunt diabeticii si persoanele care sufera de miopie.

Novartis are o divizie speciala pentru produse oculare, Alcon, care ar urma urma sa ofere "ajutor de specialitate in domeniul fiziologiei si performantelor vizuale ale ochiului, dezvoltare clinica si evaluare, dar si comercializarea lentilelor de contact si intraoculare".

Cu ajutorul acestor lentile, persoanele care sufera de diabet vor putea masura mai usor, din lichidul lacrimal, nivelul de glucoza. De asemenea, de ele ar putea beneficia persoanele care nu vad bine la distanta sau care sufera de cataracta.

Lentilele acestea au senzori de dimensiuni reduse, cipuri si antene. Ele comunica wireless cu un telefon mobil si se incarca tot wireless.

Visul nostru este sa folosim tehnologia de ultima ora in miniaturizarea electronicelor pentru a imbunatati calitatea vietii pentru milioane de oameni - Sergey Brin, Google.

Intr-un comunicat de presa, unul dintre fondatorii Google, Sergey Brin, a declarat ca parteneriatul cu compania elvetiana ii ajuta sa transforme acest vis in realitate.

Comunicatul dat de cele doua companii nu spune cand vor fi pe piata lentilele inteligente. Ele au pornit ca un proiect de cercetare secret al laboratoarelor Google X, despre care am aflat in ianuarie anul acesta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu