miercuri, 16 aprilie 2014

Moneda virtuala Bitcoin se prabuseste?

Moneda virtuala care a imbogatit internetul se prabuseste incet dar sigur. Un dezvoltator de software - sau poate un grup de dezvoltatori - au pus bazele unei valute digitale criptografiate, descentralizate, în regim open-source, ca alternativă la sistemul monetar controlat de bănci centrale şi guverne.
Compania a abandonat planurile de reorganizare

Scandalul Mt. Gox se apropie de sfarsit. Compania care a fost odata cea mai mare platforma de tranzactionare cu moneda virtuala Bitcoin a abandonat planurile de reorganizare si a cerut unui tribunal din Tokio sa-I permita intrarea in lichidare.

Mt. Gox a renuntat sa mai ia in considerare reorganizarea sub protectia insolventei din cauza planurilor mult prea complexe si nerealiste. Cu toate astea, compania cauta in continuare un cumparator, ceea ce le-ar permite creditorilor sa-si recupereze o parte din bani.

Momentan, tribunalul japonez trebuie sa isi dea acordul pentru aceasta procedura. Bitcoin a cerut protectia in fata falimentului in Japonia, dupa ce a pierdut 850.000 de Bitcoin, echivalentul a aproape 330 de milioane de euro, din cauza unui atac informatic. Doar 200.000 de Bitcoin au fost recuperati pana acum.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu