miercuri, 16 aprilie 2014

Gabriela Firea se simte amenintata de catre Traian Basescu

Senatorul PSD, Gabriela Firea, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul ICCJ, unde a depus o plangere pe numele presedintelui Traian Basescu, pentru amenintare si santaj. Firea a venit insotita de avocat.

Gabriela Firea nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a ajuns in jurul orei 12.30.

Senatorul PSD a declarat, marti, ca plangerea penala impotriva presedintelui Basescu a fost redactata de avocatul ei. Firea a spus ca se simte amenintata de catre Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta a spus ca a semnat documentul, care va fi sustinut si de alti parlamentari, actul urmand sa fie depus la Parchet. Potrivit acestuia, gestul este determinat de amenintarile pe care seful statului le-a adus unui senator al Romaniei. Ponta a precizat ca a fost primul care a semnat plangerea penala impotriva lui Traian Basescu. El a spus ca nu va merge insa si la depunerea cererii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca nu a semnat plangerea penala impotriva presedintelui Traian Basescu, cum nu a facut-o nici Kelemen Hunor sau Gabriel Oprea, dar asta nu inseamna ca ar fi complice al sefului statului, a carui atitudine o considera scandaloasa.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marti, ca sunt inacceptabile declaratiile presedintelui Basescu legate de Gabriela Firea si de sotul acesteia, dar ca “de aici pana la plangere penala e cale lunga, precizand ca in grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber daca doreste sa semneze”.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reactionat, luni, la afirmatiile presedintelui Traian Basescu la adresa ei, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest “act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea preciza, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica seara, intr-o emisiune televizata, “un mesaj fara niciun echivoc” legat de activitatea ei in Comisia Calarasi.

“Astept cu interes reactiile institutiilor statului si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest act flagrant de intimidare a unui senator al Romaniei!”, afirma Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca atat el, cat si fiica sa Ioana Basescu stau la dispozitia Parchetului privind terenul din comuna Nana si ca senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, presedintele a spus ca si acum poate spune ca aceasta este “o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist”. “Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus Basescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu