luni, 21 aprilie 2014

Ceaiuri pentru digestie si balonare

Mâncărurile tradiţionale de Paşte sunt destul de greu de digerat, mai ales că majoritatea sunt alimente proteice bogate în grăsimi saturate. Ceaiul verde te poate ajuta să combaţi constipaţia.
Balonare şi indigestie. Acestea sunt unele dintre cele mai comune probleme cărora trebuie să le facem faţă în perioada sărbătorilor. Din fericire, există soluţii care te pot ajuta să reduci senzaţia de disconfort şi să ai parte, cu adevărat, de sărbători fericite.

Află ce ceaiuri poţi consuma după masa de Paşte, pentru a echilibra efectele pe care friptura de miel, drobul, ouăle şi cozonacii le au asupra sistemului tău digestiv:

1. Ceaiul verde stimulează tranzitul intestinal

Mâncărurile tradiţionale de Paşte sunt destul de greu de digerat, mai ales că majoritatea sunt alimente proteice bogate în grăsimi saturate. Ceaiul verde te poate ajuta să combaţi constipaţia, întrucât contribuie activ la descompunerea alimentelor. În plus, acesta reduce aciditatea sucurilor gastrice şi are efect antiinflamator.

2. Ceaiul de muşeţel calmează crampele intestinale

Ceaiul de muşeţel are proprietăţi antiseptice şi antispastice, reducând astfel iritaţia intestinelor. Efectul său calmant ameliorează balonarea şi reduce gazele intestinale. Mai mult de atât, reglează secreţia de sucuri digestive şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.

3. Ceaiul de ghimbir combate orice disconfort digestiv

Ceaiul de ghimbir ameliorează orice problemă digestivă. Constipaţia, balonarea, arsurile digestive sau diareea nu au nicio şansă în faţa acestuia. În afară de îmbunătăţirea tranzitului intestinal, ghimbirul ajută la detoxifierea organismului. În plus, te energizează datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale. Vitaminele A, B, C şi e sunt doar cele mai importante dintre acestea, iar calciul, magneziul şi zincul nu lipsesc nici ele din acest ceai-minune.

4.Ceaiul de mentă reduce senzaţia de balonare şi tratează toxiinfecţiile alimentare

Ceaiul de mentă activează enzimele gastrice astfel încât să descompună mâncarea ingerată şi reduce astfel senzaţia de balonare. Tranzitul intestinal se va îmbunătăţi, iar digestia se va realiza cu uşurinţă. Ceaiul de mentă este folosit şi în tratarea toxiinfecţiilor alimentare şi a enterocolitelor, pentru că are capacitatea de a ameliora tulburările gastrointestinale.

5.Ceaiul de păpădie ameliorează tranzitul intestinal

Acesta grăbeşte digerarea grăsimilor şi combate astfel constipaţia. În plus, are şi efect diuretic, nu doar purgativ si ajută la detoxifierea organismului. Ceaiul de păpădie este bogat în vitamine şi minerale. Printre acestea se numără vitaminele A, B, C, D şi zincul, fierul şi potasiul.

6. Ceaiul de chimen reduce balonarea

Digestia lentă şi balonarea pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de chimen, care combate flatulenţa şi stimulează enzimele pancreatice. Are efect antibacterian şi antipastic şi are capacitatea de a regla flora digestivă. Ca şi ceaiul de mentă, este folosit în tratarea toxiinfecţiilor alimentare şi a enterocolitelor.

7. Ceaiul de oregano sau de măghiran tratează infecţiile digestive

Cele două plante înrudite sunt foarte eficiente în tratarea toxiinfecţiilor alimentare, datorită proprietăţilor lor antibacteriene. Ceaiurile făcute din aceste plante stimulează digestia şi facilitează tranzitul intestinal, fiind eficiente şi în detoxifierea organismului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu