miercuri, 5 februarie 2014

Alimente satioase care nu ne ingrasa

Cartofii copti

Sunt pe nedrept demonizati, acestia fiind, defapt, extrem de satiosi. Intr-un studiu care a masurat indicele de satietate a 38 de alimente (inclusiv orezul negru si painea integrala), cartofii copti s-au clasat pe locul întai. Desi cartofii sunt deseori evitati deoarece sunt considerati bogati în carbohidrati, ei nu ar trebui sa fie ocoliti. Indiferent daca sunt copti sau fierti, acestia sunt încarcati de vitamine, fibre si alte substante nutritive. Rezultatul? Energie constanta si satietate de durata!

Oua

Un studiu de Saint Louis University a descoperit ca persoanele care au mancat oua la micul dejun, au consumai cu 330 mai putine calorii pe parcursul zilei decat cei care au mancat o chifla. „Oul este unul dintre putinele alimente care contine o proteina completa, ceea ce înseamna ca are toti cei noua aminoacizi esentiali organismului”, spune Joy Dubost, purtatorul de cuvand al Academiei de Nutritie si Dietetica. „Odata digerati, acesti aminoacizi declanseaza eliberarea de hormoni din organism care suprima pofta de mancare”.

Iaurtul grecesc

Cercetatorii de la Harvard au examinat obiceiurile alimentare a 120.000 de persoane cu varste cuprinse între 20 si 30 de ani si au constatat ca iaurtul grecesc este alimentul cel mai cumparat, asadar, cel mai consumat. Specialistii au descoperit ca satietatea creste odata cu consumul de proteine din lapte, iaurtul grecesc fiind considerat cel mai bun lactat, continand un numar dublu de proteine si o cantitate de zahar mai scazuta decat un iaurt obisnuit.

Merele

Sunt unele dintre putinele fructe care contin pectina, substanta care încetineste în mod natural digestia si care promoveaza sentimentul de plenitudine. Se pare ca persoanele care mananca un mar ca parte a unei mese, se simt mai satule chiar daca au consumat mai putine calorii decat în mod normal.

Fulgii de ovaz

Satietatea oferita de fulgii de ovaz provine din continutul lor ridicat de fibre si de capacitatea lor de a absorbi lichidele precum un burete. Atunci cand este fiert în apa sau lapte degresat, ovazul se umfla si astfel devine putin mai greu de digerat, timp în care te vei simti satula.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu