miercuri, 22 mai 2013

Despre Gigi Becali cioban milionar

GIGI BECALI, ciobanul ajuns miliardar. IMAGINI INEDITE

Un cioban din Brăila, ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni din România. Aşa s-ar rezuma, în câteva cuvinte, viaţa lui Gigi Becali, magnatul care îşi va petrece următorii trei ani în spatele gratiilor.
Născut în 1958 într-un sat din judeţul Brăila, Gigi Becali a crescut de mic în mijlocul oilor. Potrivit propriilor relatări, se trezea în copilărie de la 4 dimineaţa, tăia câteva oi şi apoi mergea la piaţă unde vindea produsele la primele ore, înainte de apariţia Miliţiei.
Primele contacte cu fotbalul au avut loc la finele anilor 80, când Becali le vindea brânza şi iaurt fotbaliştilor de la Steaua. Atunci devine prieten cu Gheorghe Hagi, iar ultimele luni ale comunismului îl găsesc alături de fotbaliştii de la echipa Naţională şi de Valentin Ceauşescu, sărbătorind calificarea României la Campionatul Mondial din 1990.
Imediat după Revoluţie, Becali împrumută 150.000 de dolari de la prietenul său Gheorghe Hagi, bani cu care începe să facă comerţ cu blugi din Turcia. În afacerile cu imobiliare a intrat întâmplator la începutul anilor 90.
“Când lumea a văzut că am bani, a început să vină la mine şi să mă roage să le cumpăr pământurile. Şi am tot cumpărat până nu mai ştiam ce să fac cu atâta pamânt”, spunea Becali. Ulterior, preţul terenurilor din Pipera a explodat, iar Becali s-a trezit cel mai bogat român, cu o avere evaluata în 2008 de revista Capital la 2,5 miliarde de euro.
Milionarul Becali îşi câstigă Notorietatea după 2003, an în care devine patronul Stelei. Performanţele echipei de la acea vreme l-au transformat instant pe Becali în vedetă, cel mai memorabil moment fiind în 2006, când a sărbătorit la restaurant chiar alături de preşedintele Traian Băsescu calificarea echipei în semifinalele Cupei UEFA.
2009 reprezintă începutul sfârşitului pentru Gigi Becali. Pe 2 aprilie, latifundiarul este arestat pentru că i-ar fi sechestrat pe cei trei hoţi care i-au furat maşina, însă justiţia decide ca acesta să fie eliberat în aceeaşi lună.
Becali cochetează cu politica din 2004, an în care a candidat la preşedinţie din partea partidului Noua Generaţie, pe care l-a preluat de la Viorel Lis. Reuşeşte abia în 2009 să ajungă europarlamentar pe listele Partidului România Mare. Dupa încă o candidatură eşuată la prezidenţialele din 2009, Becali a devenit la finele anului trecut deputat din partea Partidului Naţional Liberal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu